Selectează o Pagină

CONCEPT

Aviatorii Residence Constanta este un proiect rezidential cu un stil arhitectural contemporan si design minimalist, situat la intrarea in Statiunea Mamaia, in imediata apropriere a Universitatii Ovidius si campusului universitar.

Inspirati de numele strazilor Aurel Vlaicu si cpt. Alexandru Serbanescu ce strajuiesc de o parte si de alta proiectul nostru, ne-am imaginat cele 2 turnuri ca fiind 2 aviatori stand spate in spate, scrutand zarea, nerabdatori sa se inalte catre cer. Cu o alura robusta, dar brazdate de liniile fine ale arhitectilor Dron si Ardelean, cele 2 cladiri cuprind un ansamblu de 86 apartamente de 2 si 3 camere, cu o vedere deosebita catre Marea Neagra si Statiunea Mamaia la est, Lacul Siutghiol la vest si Parc Tabacarie la sud.

Proiectul beneficiaza atat de locuri de parcare subterane, cat si supraterane, astfel incat fiecare apartament are asigurat minim un loc de parcare, precum si un procent de 20% parcari suplimentare pentru vizitatori.

La nivelul terenului se desfasoara o alee de promenada cu spatii verzi de relaxare si loc de joaca pentru copii, din care se realizeaza accesul in cladiri si in spatiile comerciale din parter.

Sistem constructiv

Structura de rezistenta este formata dintr-un un sistem mixt de cadre si diafragme din beton armat, placile fiind tip „dala groasa”, fara grinzi aparente, iar inaltimea libera este de 2.80 m. Inchiderile exterioare sunt realizate din zidarie BCA de 30 cm, iar compartimentarile interioare din BCA de 15 si 25 cm.

Finisajele exterioare ale cladirilor sunt realizate din:
– sistem fatada ventilata formata dintr-un strat termoizolant de vata bazaltica de 10cm placata cu placi de fibrociment – acestea avand un grad foarte ridicat de rezistenta la foc si apa, asigurand o foarte buna izolare termica si fonica, si fiind foarte rezistente in timp la intemperii sau actiuni mecanice;
– tamplarie din profile aluminiu cu geam termopan;
– balustrazi din aluminiu si sticla securizata la logii.

Instalatii

Fiecare apartament va fi dotat cu centrala termica proprie in condensatie, iar consumurile de energie, apa si gaz vor fi contorizate individual. Toate utilitatile sunt asigurate deja la limita proprietatii.

Fiecare corp de cladire este dotat cu 2 lifturi de mare viteza cu o capacitate de 6 persoane, cu access inclusiv la parcarea subterana.

In realizarea proiectului s-au respectat ultimele cerinte ISU, subsolul fiind dotat cu patru cosuri pentru desfumare si asigurandu-se o retea de hidranti interiori si exteriori. Complexul va beneficia de rezerva intangibila de apa potabila si 2 adaposturi de aparare civila. Sunt asigurate si echipamentele necesare pentru optima functionare a instalatiilor: statii hidrofor pentru consumul de apa menajer, statii de pompare pentru apele uzate, generator electric de rezerva.

Ansamblul va fi supravegheat video prin intermediul camerelor montate la nivelul subsolului si al parterului, locatarii avand acces la imagini in timp real sau la arhiva inregistrata.